Dagens ridning.

Shanaia fick sig ett pass i gamla ridhuset idag. Rider henne på hackamore då såret i munnen som hon fick när jag var på semester har gått upp igen.

Började med att rida fram i ett överdrivet högt tempo längs fyrkantsspåret och såg till att hon svarade framåt och va lätt i handen, hellre att hon går över tygeln än att hon blir låg och hänger i handen. Det var en liten kombination uppbygdd längs ena långsidan i ridhuset och en bom-serie längs den andra. Red igenom dessa flera gånger och gjorde 15-meters volter längs kortsidorna. Var nogrann med att få med yttersidan ordentligt samtidigt som jag formade henne för innerskänkeln.

Stundvis kändes det bra men ibland blev hon tung och seg. Längtar tills såret har läkt igen så att jag kan rida med bett igen.




dåligt ridpass.

Dagens ridpass gick dåligt. Red först i nya ridhsuet men det var så mycket folk så gick över till gamla istället. Shania va stel och kändes olösgjord. Ville inte böja igenom i sidorna och var allmänt jobbig. Fick inget tryck i henne och hon var svår att samla.

Hoppas verkligen att det går bättre imorgon på km. Ska inte rida förrän vid 12,34 så det blir en liten sovmorgon, skönt!



kadriljträning.

Den 11/12 har vi julshow på klubben. Alla vi som red DIV II, både på ponny och storhäst ska rida en kadrilj. Idag hade vi första träningen. Det behövs alltid några gånger för att träna in programmet så att det flyter på och ser samspelt ut men för att vara första träningen tyckte jag att det gick mycket bra.

Shanaia har aldrig varit med på något liknande förut och låg på rätt bra i galoppen så fick rida svag öppna på volterna för att samla ihop henne men annars var hon super fin.

Trimmade lite rörelser från la:3 när vi var klara med kadriljen och hon var riktigt fin ♥ Traven kändes kanon och hon bjöd framåt lika mycket till båda tyglarna och var väldigt stadig i den höga formen + att hon hade bra med energi.






Hoppträning.

Tränade för Claes idag. Tränade på lite av varje, både 3-kombination, studs och en linje med ett räcke och två oxrar.

Det gick bra i början och i slutet. I mitten av träningen krånglade hon lite på oxrarna. Hon hoppade mycket med ryggen vilket gjorde att vi kom något i obalans i landningen och fick svårt att nå fram till hindret efter. Det gäller att jag är snabb i landningen och börjar rida framåt direkt.

Avslutade med att hoppa upp dom på ett plankräcke och det hur bra som helst. Kom något nära sista gången och jäääklar var hon hoppade, Claes sa att hon va nästan en halvmeter över och hindret var redan rätt högt.



stranden.

Blev en lugn och mysig strandritt med Shanaia i solnedgången. Passade perfekt med en lugn tur idag då hon gick hårt igår och imorgon ska vi hoppträna för Claes.

Hovslagaren skulle även komma ut och sko henne ikväll vilket han antagligen är klar med vid det här laget. Skönt att hon är så snäll att jag inte behöver vara med.





Dressyr dressyr dressyr...

Skrittade fram ute i en kvart innan jag gick in i gamla ridhuset och trimmade dressyr i en timme. Det gick ganska bra, stundvis kändes det super med ibland tappade vi lite av trycket bakifrån och då blir det lätt lite vingligt.

Alltså, om hon ska gå stadigt i den höga formen och bära sig själv behövs det en massa energi. Saknas energin är det omöjligt att samla ihop henne, ganska logiskt. Jobbade lite extra med galoppen i slutet. Bytena sitter mycket väl nuförtiden, även i den korta samlade galoppen. Avslutade med att träna lite galopppiruetter.




Shannu va fin i sina nya dressyrskydd.

dressyr.

Red ett dressyrpass på terrängbanan idag. Shanaia blev ju vaccinerad i torsdags så har inte ridit dressyr sedan dess så vi hade lite att jobba med. Red mycket lösgörande och varierade tempot och formen hela tiden.

Tänkte rida ett dressyrpass imorgon med. Får träna lite extra nu i veckan då jag ska tävla km i dressyr på söndag. Det går i la:3 så det passar oss alldelles utmärkt då det är på den nivån vi är på för tillfället :)




torsdag.

Red ett lätt dressyrpass på utebanan med Shanaia idag. Det gick inte så jätte bra, hon var seg och loj.

Sedan åkte vi ner till Slöinge för att vaccinera henne. Dem sprutade henne i transporten och hon brydde inte sig det minsta, duktig tjej! Passade även på att väga henne när vi var där, 520 kg visade vågen.






Dressyrträning

Tränade för Emily idag och det gick okej. I början var Shanaia ovanligt stel i sidorna så fick jobba igenom henne rätt länge innan hon lossnade i kroppen och svarade för dom sidförande hjälperna i båda varven. I slutet fick jag ihop henne rätt bra, hon lättade i handen, satte under sig och kändes plötsligt typ en halvmeter kortare i ryggen.







långritt.

Red ut en långtur på ca 2,5 timme på landet idag. Shanaia var pigg och glad och busade en massa. Vi galopperade mycket och det märks tydligt att hon har fått mycket bättre kondition jämfört med i somras.




RSS 2.0