but you treat me like a stranger and that feels so rough,

Var ute i stallet efter jobbet. Hade varken ork eller motivation till att rida så hon fick faktiskt stå idag. Jag måste vara på någolunda bra humör när jag ska rida annars blir det bara skit. Jag brukar alltid älska kvällarna dagen innan tävling då man pysslar och fixar allt in i det sista men idag kändes det mest bara jobbigt.

Tog och myste lite med Shanaia och hon var extremt gosig och hon verkade märka på mig hur ledsen jag var. Jag stod och kramade om henne i flera minuter och bara grät... kände mig som världens tönt. När vi stått så en stund la hon mulen på min axel och pussade mig på munnen. Världens bästa ♥♥♥

Ska sova nu och hoppas och håller tummarna på att morgondagen blir bättre än vad denna dag har varit.





30 april, sämsta dagen i mitt liv

Värsta dagen i mitt liv, har nog aldrig gråtit såhär mycket förut. Vill bara att allt ska bli bra igen men får inte ha några förhoppningar hur gärna jag än vill för då kommer jag bara bli besviken.

Ska ut till stallet och släppa ut hästarna nu och jobba på tävlingar.... sen kanske jobb på ica om jag klarar av det. sen rida shanaia ikväll och fixa inför morgondagens tävling. är så otaggad det bara går att bli

Lördag

Red nere på stranden idag ihop med Rebecca i mitt stall. Shanni var lite fjantig i början men efter lite övertalning skötte hon sig bra. Red inte så jätte hårt, det blev någon lugn galopp och en del plaskande i vattnet.

Helgens tävling på klubben har dragit igång och idag var de klasser från 110 till 130. Skrittade förbi tävlingsbanan på vägen hem från stranden och Shanaia stannade och följde hästen som va inne på banan med blicken och gnäggade, hon vill oxå tävla men får vänta till på tisdag. Tror hon tycker det är kul när det är så mycket folk och hästar på anbläggningen då hon verkligen inte är den typen so mstressar upp sig utan mer bara är nyfiken på allting.

Hoppträning för Lotta

Igår hopptränade jag för Lotta och det gick bra! Träningens upplägg passade Shanaia mycket bra då hon i början ofta har en del överskottsenergi och vill gärna springa iväg mot och efter små hinder. Vi gjorde 10-meters volter efter alla hinderna i början och då lyssnade hon på mig mycket bättre.

Hoppade sedan en bana med lite olika distanser. I helhet var Shanaia väldigt fin och hoppade många super språng men ett problem är att hon ofta rinner iväg i landningen efter lite större språng och då får jag inte igenom mina halvhalter som jag behöver ta precis i landningen och då kommer vi i ett mellanläge vilket ibland resulterar i konstiga hopp och någon gång stannade hon då vi kom helt stört dåligt. Detta hände några gånger på en linje med räcke-oxer-oxer men sista gången fick jag igenom halvhalten och red ut henne mer för skänklarna och woow, underbar känsla.

Pratade med Lotta i slutet och hon sa en massa positiva saker om Shanni, bla att hon var väldigt spänstig och hoppar himla trevligt när hon har gjort av med sin överskottsenergi och hoppar mer på teknik än fart. Bestämde även att vi ska hoppa terräng för henne i Hermanstorp om någon vecka, känns bra att kunna träna hoppning och terräng för samma person.

Nu taggar vi inför starterna på tisdag. Här kommer några bidler från tävlingen i Halmstad, jag gillar den första bilden mest utan tvekan.





Onsdag.

Skrittade först ut Shanaia en kvart i skogen innan jag gick bort till dressyrbanorna där jag red i ca. 30 min. Red mycket på volterna och var jätte noggrann med att ha henne ställd åt rätt håll och flyttade henne rätt mycket för skänklarna så att hon verkligen skulle lossa i sidorna då hon ofta är lite stelare i vänster varv.

Mitt slit gav resultat och i slutet arbetade hon på riktigt fint. Var lätt att korta/länga steget och hon var jämn och fin i handen. Red som sagt inte så länge men däremot väldigt effektivt, ser ofta ingen mening med at tsitta och slörida utan hellre ett kortade lite tuffare pass än ett långt segt.



Planering

Har lagt upp en liten plan för Shanaia fram till tävlingen nästa tisdag. Tänkte passa på att rida ute så mycket som möjligt.

Måndag: Skritta ut barbacka
Tisdag: Dressyr
Onsdag: Dressyr
Torsdag: Hoppträning
Fredag: Vila
Lördag: Stranden
Söndag: Dressyr ute
Måndag: Trimma, kanske lite bommar?
Tisdag: Tävling



Dagen efter tävling

Jobbade 10-18 idag så var inte i stallet förrän vid efter åtta någon gång. Mockade och la upp mat innan jag skrittade ut en mysig barbackatur. Tog även några små travsteg och det gick lättare att sitta ner än vad jag hade för mig. Shanaia var pigg och glad och tyckte nog de va kul att komma ut och gå lite.



Två rådjur gick och betade på hoppbanan.

Tävling Halmstads Fältrittklubb

Stod på proppen tävlingen skulle börja vid 13.30 då det var DIV 1. för ponny på förmiddagen. När vi kom dit vid 12.30 hade precis grundomgången för b-ponnyerna startat så allt var verkligen sjukt mycket försenat. Jag och pappa slog istället oss ner och köpte mat och kollade på tävlingen. De va några fräcka ponnyer med både power och teknik och det fanns även dem som red som idioter och la deras ponnyer sjukt fel och blev sedan förbannade när hästen stannade...

Jag har tävlat en del i Halmstad och har varken tyckt funktionärerna utmärkt sig på något speciellt sätt innan, varken positivt eller negativt men idag var det mycket som krånglade. Parkeringsvakterna hade noll koll och dem som stod på framridningen, framhoppningen och insläppet till banan hade ingen kontakt med varandra utan lyssnade bara på speakern så allt var helt kaos.

Red som sagt bara två st 1 m
. I första klassen red jag med bett och regnet öste ner när jag red fram ute. Jag fick inget grepp om tyglarna så jag tappade dem flera gånger, både på framridningen och inne på banan vilket inte va så himla bra. Sedan hann jag bara ta två språng på framhoppningen då funktionärena hade gjort fel vilket dem inte kunde erkänna.. Fick ett stopp på första hindret och sedan hoppade hon resten av banan felfritt men det kändes jätte jätte dåligt.

Till runda nr 2 fick jag låna ett par tyglar av en jätte gullig tjej och bytte till kombinationsbettet på tränset och fick genast tillbaka den känslan jag har haft på banan dem senaste starterna. Hon hoppade kalas både på framhoppningen och inne på banan samt var rolig att rida på marken. Red väll på lite i omhoppningen men red inte så snäva svängar men det resulterade allt i en 5e plats, alltid kul att avsluta inomhussäsongen med en placering.


Nästa tävling blir den 1a maj, 1 m och 110 på Forf. Sedan ska vi till hoppcentrum i Glommen några veckor därefter och rida 110 ena dagen och 115 andra dagen. Längtar redan!



Lördag

Idag började jag med att rida ut en tur i skogen med Shanaia. På vägen bortåt var hon spänd och trippig och var inte alls sugen på att ta stöd på bettet utan sprang bara med huvudet rätt upp i vädret och smart som jag var hade jag glömt martingalen... Galopperade på lite grusvägar och på vägen hem var hon helt wild and crazy, stack iväg i världens fart uppför en backe. Försökte korta upp henne och jääklar vilken power det blev i galoppen, får jag väl det trycket i henne på hoppbanan lär hon hoppa hus.

När hon hade fått galoppera av sig slappnade hon av en aning. Avslutade med att rida henne i typ 10 min på en av dressyrbanorna och hon var rätt fin, gjorde en massa övergångar och då kommer hon ihop i kroppen jätte fint.

Nu ska jag hoppa in i duschen då vi ska ha personalfest med tjejerna i kassan på Ica. Sedan är det ju tävling som gäller imorgon men den börjar ju inte förrän halv 2 så behöver inte bli en tidig kväll bara för att jag ska tävla dagen efter, det gillas stark!

Mindre lyckat ridpass.

Pappa kunde inte hjälpa mig att hoppa idag och jag vill inte hoppa helt själv så vi får ta det på lördag istället. Ska inte hoppa särskilt mycket så hästen min dör nog inte av att ta några språng dagen innan tävling!

Det fick bli ett dressyrpass i ridhuset idag istället. Hade Sprengler bettet som jag köpte på Gbg HorseShow och jag upplever att hon blir seg i munnen på det och mina halvhalter går inte igenom bara utav att jag kramar på tyglarna utan jag måste ta i mycket mer. Jag har ett till Sprengler bett som i och för sig är några år gammalt men jag upplever lite samma känsla på det faktiskt. Himla konstigt då alla talar så himla väl om dessa betten.

Själva passet gick sådär, ingen "wow" känsla alls och allt kändes mest trögt och otaktmässigt.


Onsdag.

Idag hade jag egentligen velat åka iväg till Anne Persson och hoppträna men det fanns inga platser kvar så det fick bli ett litet dressyrpass i ridhuset här hemma istället. Jag fokuserade på att vara stadig men samtidigt mjuk i handen och enbart använda skänklarna. Red inte så jätte hårt utan red bara igenom henne lite lätt i alla gångarter och gjorde lite tempoväxlingar och flyttade för skänklarna.

Imorgon har jag då tänkt att hoppa lite. Ska testa att ha bett på henne och se hur det känns, vad för bett vet jag inte men funderar på att ta det 3-delade hyfsat tunna som jag har ridit med dem senaste dagarna!



tisdag

Idag har jag lagt mycket tid i stallet då jag både morgonfodrat, släppt ut & in hästarna och kvällsfodrat.

Mellan insläppet och kvällsfodringen red jag ut en mysig tur i skogen med Rebecca och Shanaias hagkompis Kingen. Skrittade och travade i skogen och red sedan i en kvart ungefär på dressyrbanorna.

Shanaia var rätt fin och kändes lätt och okomplicerad. Red henne i en rund lite lägre form och gjorde mycket serpentiner med volter i i både trav och galopp till en början. Lade lite extra fokus på galoppen där jag tränade på förvänd galopp, enkla byten och vanliga byten och hon gjorde allt jätte avslappnat och fint!



Shanni och Kingen på väg ut till hagen idag

Stranden.

Idag var jag nere och red på stranden ihop med Joelle. Båda hästarna va lite fjantiga i början, det var så fult för så fort den ena av dem började krångla eller blev rädd för något blev den andra också det. Vi red i vattnet hela tiden och travade bortåt och galoppera hemåt. Galopperade på lite extra på hemvägen vilket Shanni tyckte va jätte kul!

Har tänkt att hon ska få gå mycket i skogen och på terrängbanan denna vecka då hon trimmades hårt i ridhuset flera dagar förra veckan och knappt reds ut.




Helt okej bakbensaktivitet på översta bilden

Dagens tävling.

1 m: Dubbelnolla! Hoppade allt bra och hade en bra känsla. Kom kanske lite tokigt på något men ställde upp och hoppade ändå. Gasade på lite i omhoppningen men det var då inte tillräckligt då jag slutade på 8:e plats av 5 placerade, de va 10 dubbelnollor av 20 starter.

110: 4 fel i grunden. Shanaia va grym på framhoppningen helt klockren. Nuddade bommen på räcket en gång och då tog hon värsta hoppet efteråt för att hon blev så arg, sedan lyfte hon då rejält på benen. Inne på banan kändes det rätt dåligt från början, hade ändå okej galopp i henne men hon hoppade sakta och överdrivet högt över alla hinderna så att jag flög lite hit och dit. Extra pinsamt då hennes uppfödare var och kollade och jätte många i Laholm har sett henne när hon var unghäst. Fick ett stopp på kombinationen och det var inte så konstigt då vi var i obalans. Hon hoppade iaf vattnet på första försöket så det får jag vara nöjd med.

Vet ärligt talat inte varför det blev som det blev. På pappret ser det inte så farligt ut men känslan va kass och det är det som jag värderar högst... Nästa söndag bär det av till Halmstad på eftermiddagshoppning och då är de två st 1 m som gäller för oss. 1 m känns verkligen lekande lätt nu men det fanns inga tävlingar som passade bättre nästa vecka och det kan nog vara bra för Shanaias självförtroende att leka runt lite.



Kan man vara mycket sötare än vad Shanni är? åh nej ♥

Min fina.



Sitter och kollar på lite gamla bilder såhär lkvällen innan tävling vilket jag ofta brukar göra och jag gillar verkligen denna filmne. Shanaia ser så himla lösgjord och mjuk ut i kroppen och hoppar så smidigt och fint. Jag har väst på mig och blir låst i sitsen men annars var jag mycket nöjd med träningen.

Hoppas på lika fina språng imorgon.

Dagen innan tävling.

Idag hade jag tänkt vara i stallet på eftermiddagen och fixa men fick ett samtal från jobbet vid 9 så fick bege mig till stallet snabbt på förmiddagen för att skritta ut en tur i skogen. Shanaia hade redan blivit utsläppt i hagen och hade ingen lust att komma in efter att ha varit ute i typ 10 min men jag hittade som tur va ett ett papper från några halstabletter och när jag prasslade med det kom hon direkt då hon trodde hon skulle få godis hihi.

Jobbade sedan 12-19.30 och åkte då bara hem och åt innan jag och pappa åkte ut till stallet för att fixa allt inför morgondagen. Putsade allt och packade sadelskåpet samt tvättade hennes ben och hovar samtidigt som pappa mockade och fixade maten. Hon måste visa upp sig från sin bästa sida då hennes uppfödare kommer och kollar ;)

Nu ska jag sova, vi ska lasta vid halv 8 imorgon så får gå upp rätt tidigt.




Ungefär såhär betedde hon sig när jag skulle fånga henne i hagen efter att ha varit ute i 10 min.


Mysig skrittur i solen!

Igår och idag.

Igår fick Shanaia gå ett markarbetespass i ridhuset. Red på kombinationsbettet och hon var fin. Jag hade tur då det redan var galoppbommar, trav-cavalettis och två sockerbitshinder uppe när jag kom till ridhuset så jag slapp bygga fram. Red i 40 minuter ungefär och det blev mycket galopp.

Jag har börjar rida henne mer effektivt och aktivare nu än vad jag gjorde innan och kräver att hon ska lyssna på mig direkt och framförallt kunna reglera tempot och steglängden samt vara mjuk och lösgjord. Ger jag en hjälp ska hon svara direkt.

Idag blev det ett dressyrpass i ridhuset och hon var lite strävig och var inte helt med på noterna. Ångrar i efterhand att jag inte red ut istället men det är lätt att säga efteråt. Tränade lite på la:1 då jag hade tänkt vara med på en klubbdressyr på söndag men jag tror jag struntar i det och låter henne vila istället. Hon gjorde iaf hyfsat fina skänkelvikningar för vänster skänkel vilket är något vi har haft lite krångel med innan så får vara nöjd med det.

Imorgon ska vi hoppa lite lätt, måste få hoppa någon kombination och förhoppningsvis känns hon fin och då behöver jag inte rida så hårt och sedan på fredag ska hon bara få komma ut och chilla i skogen så hon är pigg och fräsch inför lördag.



Shanni ♥


Maj-meeting på FORF, årets roligaste tävling?

Jag har inte fått så mycket tider på jobbet framöver men helgen v. 17 jobbar jag och då har vi även 4-dagars hoppmeeting på klubben med klasser från 1 m till 140. Tror de var totalt 22 klasser. Dock så jobbar jag så kommer bara kunna göra 2 eller 3 klasser detta meetinget, har anmält mig till en klass som jag egentligen inte får hoppa då det bara är en förklass till allsvensan (DIV I) men ska fjäska lite för tävlingsledaren så kanske dem kan göra ett undantag (a).

Film från 110 förra året. Stoppet var mitt fel och sista språnget blev lite galet men annars tyckte jag rundan överlag var hyfsat bra. Sjukt vad hon har utvecklats sedan dess dock, mycket mer power i henne nu. Och jag rider även helt annorlunda nu, är mycket lättare i sadeln.

NU ska jag ut till stallet, ska rida lite bommar och kanske hoppa studs. Sedan kl. 2 blir de jobb så får nog lägga på ett kol nu om jag ska hinna allt.


LAHOLM PÅ LÖRDAG

På Lördag ska jag och Shanaia till Laholm och rida 1m och 110. Jag har hela tiden tänkt att de va på söndag som vi skulle iväg men det var tydligen på lördag, vimsig_tjej. Det var inte så mycket starter i någon av klasserna och jag startar sent i både.. Skönt ändå, då kanske man inte lär vara borta så extremt länge vilket det gärna brukar vilja bli på hopptävlingar.


Bild från 1 m på maj-meetinget på hemmaklubben från förra året. Ser verkligen löjligt lågt ut...




Inställd terrängträning.

Terrängträningen blev inställd pga. vädret. Det blåser och regnar rätt rejält så tror ingen var särskilt sugen på att ge sig ut på banan i detta vädret.

Red istället lite dressyr i ridhuset. Det gick rätt bra förutom att hon gick och gapade lite. Ett vanligt dressyrpass för Shanaia brukar innehålla en mängd övergångar och tempoväxlingar, skänkelvikningar, öppnor, slutor, galoppombyten och förvänd galopp. Allt detta rids både på rakt och böjt spår. Efter att ha ridit igenom dessa saker brukar Shanaia vara mjuk och fin och svara bra framåt för skänklarna :)



Påskafton.

Sittter på mitt rum och ska snart dra mig ut till stallet. Jobbade från 10-14 innan, ett rätt lagom pass med tanke på att jag var ute igår och endast fick 5 timmars sömn inatt.

Det blåder ute och är rätt kallt så det blir dressyr i ridhuset idag för Shanaias del. Hoppas att hon är på bra humör, då är hon så himla fin att rida. Hon brukar ofta vara väldigt mjuk dagen efter hoppträning.







Längtar tills sommaren.

Världens bästa Shanaia.

Skulle egentligen ha hoppa för Lotta idag men det blev inställt så vi var några stycken som tog och hoppade själva istället. Hade 3 räcken och en oxer uppbyggda som vi gjorde en bana med. Gick att hoppa på många olika sätt så man kunde rulla på runt banan tills de kändes bra.

Shanaia var då helt underbar att hoppa idag. Jag red bra och Shanaia hade en massa energi och tvekade inte det minsta. Fick flera sjukt härliga språng. Banan låg på 110 och det kändes lekande lätt :) Ska börja träna på mer 120 banor nu och om hon fortsätter i denna takten kan vi nog börja tävla på den höjden snart igen.


Dressyr.

Idag red jag dressyr på stora utebanan och det gick både bra och dåligt. I början stretade hon emot rätt mycket och var inte alls med på noterna. Red en massa volter och övergångar och i slutet var hon rätt fin. Tränade på att göra bytesserier i kort och samlad galopp och hon var väldigt duktig.


Landslaget i fälttävlan är och tränar på min klubb nu under långhelgen så red samtidigt som några av dem. En tjej blev jätte förtjust i Shanaia och tyckte att jag verkligen skulle satsa på fälttävlan med henne. Fälttävlansgänget har varit ute på terrängbanan och hoppat flera dagar i rad och jag har blivit lika sugen varje gång jag sett det men på måndag är det äääntligen min tur!

Dagens ridning.

Får inte glömma att skriva om dagens ridpass då det gick hur bra som helst :) Jag har inte ridit ordentligt dressyr på Shanaia med dressyrträns, dressyrsadel och dressyrskydd på hur länge som helst men idag var det dags. Jag har självklart ridit henne ordentligt på marken men då har det varit mer "hoppinriktat".

Skrittade fram och av ute med Rebecca men själva passet blev inne i nya ridhuset då de blåste en massa. Travade fram henne i ett friskt tempo runt spåret och på stora volter. Ställde lite utåt och gjorde en del tempoväxlingar och försökte vara helt still med handen. Galoppen kändes stor, vinglig och oridbar i början. Galopperade bara runt spåret några varv till en början för att hon skulle hitta sin balans och gjorde sedan massa övergångar till trav där jag puschade på henne precis i övergången och var jätte lätt i handen. Efter lite öppna längs spåret och tempoväxlingar blev hon galet fin.

Blev ett lagom hårt pass med tanke på att vi tävlade igår. Hade gärna velat rida imorgon men då ska hon få vila vilket nog kan vara skönt för henne trots att hon har en massa energi för tillfället.


Tävling Varberg

Shanaia brukar alltid vara hur lugn som helst att ha med sig på tävling men igår var hon jätte orolig i trasporten stundvis och kunde inte alls slappna av. Jag kommer håg att hon var lite orolig första tävlingen förra året också så jag hoppas det blir bättre efter några tävlingar.

1 m: Jätte fin på framridningen. Felfri i grunden men fick ett ner i omhoppningen. Jag missbedömde avståndet och hon hoppade typ stillastående och rev främre bommen på en oxer med bakbenen. Annars kändes det bra och okomplicerat. Red på lite i omhoppningen och hon följde mig bra men kan bli ännu lite kvickare.

110:
Hon var lika fin på framridningen här, om inte ännu underbarare. Inne på banan började det bra, var rätt maxat men alla distanser satt perfekt. Däremot fick vi lite problem med kombinationen som stod vid väggen precis bredvid läktaren. Vi kom lite snett och hon drog till vänster i inhoppet och stannade på b hindret. Exakt samma sak hände vid andra försöket och då var det helt mitt fel. Tog det sedan lugnt, andades och la en stor volt och red på det igen och då blev det bra. Resten av banan var inga problem. Tycker banan var ovanligt svår för att va lokal då det endast var en st dubbelnolla (!!)

Hade det inte varit för kombinationen hade detta varit vår bästa 110 hittills så tills nästa tävling som blir i Laholm om två veckor ska vi träna lite extra på kombinationer.





Red på mitt hemmagjorda kombinationsbett och hon funkade bara såå bra på det. Jag gillar känslan jag får med hacket på hoppträning men dem tre starter jag har gjort med det på tävling har hon dragit iväg totalt men med hacket och ett 3-delat bett i munnen + delta funkade det mycke

RSS 2.0