30 september.

Igår red jag ett pass i ridhuset. Hade först bara tänkt jogga lite eftersom att jag tränade dagen innan men hon var jätte pigg så blev istället ett lite tuffare pass. Tränade på lite allt möjligt. Tempo-växlingarna var super och hon var helt perfekt i formen. Jag kunde sitta ner och verkligen rida henne i mellantraven utan att tappa balansen.


Idag red Sofia Shanaia på stranden då jag jobbade. Var i stallet vid halv 4 och då kom en fysioterapeutvid vid namn Jessica ut och gick igenom Shanaia. Hon var jätte duktig! Hon sa att Shanaia var välmusklad och jätte fin i kroppen. Hon hade någon liten spänning på höger sida i halsen och i vänster bog men det var lätt fixat. Allt annat var bra och det fanns inte det minsta att anmärka på vid ryggen eller på hela "bakdelen" av hästen. Jessica tyckte inte att Shanaia behövde några fler behandlingar så det va positivt.



lyckad träning!

Dagens dressyrträning gick hur bra som helst, Shanaia är underbar! Hon var lite brötig när jag red fram på utebanan och studsade rätt mycket och hoppade i luften. Gick sedan in i ridhuset där träningen var och då gick det mycket bättre.


Jobbade igenom henne i trav på en volt till en början. Hon travade på bra och när jag fick igenom högersidan släppte hon efter och blev hur fin som helst. Jag ställer ibland igenom för lite till höger och förböjer henne i vänster. Måste våga släppa efter på vänster i höger varv och hålla mer på höger i vänster varv. Då blir det bra.

Tränade lite på allt möjligt idag. Först på volt som sagt, sedan lite öppna/sluta längs långsidorna, tempoväxlingar, skänkelvikningar, förvänd galopp på både serpentin, rakt spår och volt. Övergångarna mellan skritt och galopp blev jätte mjuka i slutet och hon var hur stadig som helst i formen. Halterna från trav kändes även mycket bra.

Detta var den bästa träningen på länge. Fina shanaia ♥ Jag var väldigt lätt och mjuk i handen hela passet och hon bar sig jätte bra i den höga formen utan att jag behövde göra mycket alls. Fick inte känslan av att hon blev låg och framtung en enda gång under hela passet.

Skrittade ut i skogen i 20 min och skuttade även över en liten stock, bra avslutning på ett lyckat pass. Sedan fick hon sig ett litet bad och en 15 minuters promenad för hand.

BACK ON TRACK



Shanaia fick sig ett BoT-täcke häromdan. Ska bli intressant om det gör någon märkbar skillnad.

min fina




Utsläpp

Idag är jag ledig, så sjukt skönt! Var ute i stallet innan och släppte ut hästarna, tornado och kingen i paddocken och shanaia och exe i vinterhagen. Shanni&exe va snälla och lugna att leda ut men när jag släppte dem brallade dem loss totalt. Racade fram och tillbaka och var mer i luften är på marken.



konditionsträning.

Idag va jag och pappa ute i stallet vid 8. Vi släppte ut Exe och flyttade några grindar från sommarhagen till vinterhagen.

Sedan red jag Shanaia på terrängbanan. Blev ett tufft konditionspass med en massa galoppintervaller. Hon var fin! Galopperade igenom vattenhindret och gick ner för ett nerhopp + hoppade en liten grav. Hon var perfekt på hacket där ute, ibland när jag konditionstränar upplever jag att hon kan bli för låg och framtung men på hacket bar hon sig mycket bättre i det lite högre tempot.

Blev en lång avskrittning och sedan fick hon komma ut i vinterhagen.


FAVORIT SCHABRAK

Måste tipsa om mitt absoluta favorit dressyrschabrak, nämligen det på bilden nedan från Fie Skarsö. Snyggt, tjockt & mjukt och håller sig fint efter flera tvättar. Inte särskildt dyrt heller :)


Nya handskar.

Var på Eriks innan idag och småshoppade lite. Blev ett hackamore (som dock var för litet), ett stort fårskinnsludd och ett par jw handskar. Dem va lite halvfula men det kan bli intressant att de hur dem håller jämfört med roeckl handskarna som jag alltid brukar ha annars.

löshoppning.

Idag skulle Lena, Helene och Anki löshoppa sina hästar då dem ska gå kvalitén i veckan så jag passade på att låta Shanaia ta några språng. Vilket hon tyckte va enormt kul!

Hoppade fint gjorde hon allt. Däremmelan busade hon runt en massa. Stundvis ville hon inte stanna och en av gångerna när vi fick väl fick stopp på henne vände hon om och hoppade en oxer på 135 från fel håll. Galen häst! Hon avslutade med att hoppa över en av linorna stillastående, snacka om att hon kan när hon väl vill.






Snart får vi rida på stranden igen






Bra skänkel, eller kanske inte vaaa...






hoppning.

Jag vill tävla hoppning! Va på tok för länge sedan men som det ser ut nu jobbar jag varannan helg och oturligt nog är det just då dem flesta "bra" tävlingarna äger rum.




Hon får gärna hoppa lika fint på alla kommande tävlingar som hon gjorde på bilden ovan.


Helst behöver hon inte överhoppa sig så mkt, det kan vara rätt svårt att följa med i sprången då.


Första språnget på våran första tävling. Stilpoäng??


Stanna så att jag flyger av behöver hon inte heller göra... Har för övrigt denna härliga vurpan från vårat första meeting på film. Ingen vacker syn.


DIV. II förra året. Tur att hon har fått lite bättre koll på frambenen sedan dess.

Första omgången av DIV II dressyr

I förklassen (la:1) kändes Shanaia för jävlig. Tung i handen och seg men hon gjorde alla rörelserna okej men utan någon gnista. Trodde att jag skulle få typ 50% men fick 62% vilket den ritten absolut inte var värd.

Hon gick som tur var mycket bättre i lagklassen (lb:2.) Fick ett jätte onödigt galoppinslag precis i början av första mellantraven och sedan blev en av galoppvolterna något liten men resten kändes bra. Hon var lätt i handen och framme för skänklarna. Var jätte nöjd tills jag såg protokollet, 59,3%!!! Med dem procenten var jag näst bäst i mitt lag och hamnade på 16:e plats av 37 starter... Det kanske säger er någon om hur hårt domaren dömde.

Pratade med en annan domare som hade sett min ritt och hon kollade på mitt protokoll och sa att hon hade gett mig helt andra poäng... Menmen, dressyr är en bedömningssport, det går inte att komma ifrån. Bara domaren är rättvis ska man inte stirra sig blint på procenten då alla dömer olika. Det är lätt att glömma ibland.

Fick kommentarer från båda dommarna att Shanaia var en flott/snygg häst, kul att höra!









a new beginning

Trivdes inte riktigt med min blogg så fick för mig att göra en ny.

Sitter inne vid datorn ochlyssnar på musik och filar på min nya header. Var ute i stallet i förmiddags och släppte ut hästarna och mockade & gjorde iordning maten åt Shanaia. Hon får vila idag, det var nog ungefär en vecka sedan hon stod så det gör nog bara henne gott att få gå i hagen en hel dag och äta gräs.


RSS 2.0