Dressyrträning.

Tränade dressyr för Emily ihop med Ellinor idag och det gick bra. Fick ingen super känsla men det var inte heller dåligt. Tränade på lite olika saker, såsom skänkelvikningar, öppna i galopp, förvänd galopp, galopp-skritt-galopp övergångar och även lite halter och ryggnar. Lite av varje vill säga.

Imorgon ska jag försöka hoppa lite vilket kan va behövligt då jag ska tävla på söndag. Är riktigt taggad!



Måndag

Hoppade lite smått i nya ridhuset på hacket idag. Red i ca. 35 min och det kändes bra. Hade ett enkelt vanligt räcke på ena långsidan. I början va sprången lite flacka men sedan när jag fick ihop galoppen gick det bra. Räcket låg väll på kanske 115 i slutet och det kändes väldigt lätt.

Hittar jag bara den rätta hoppar hon det mesta men det gäller att jag verkligen måste rida ordentligt och inte vara det minsta osäker och hålla mig till min plan hela tiden, hon känner direkt om jag tvekar det minsta.

Dressyrtävling hermanstorp

LB:1 - 64%
Kändes inte så jätte bra. Fick ett galoppinslag i första mellantraven. Var dåligt med tryck bakifrån vilket resulterade i att hon tog dåligt med stöd på bettet och då även blev lite för lång och låg i formen.




LA:3 - 57%
Denna ritt kändes mycket bättre men resultatet var betydligt sämre. Hon dök ner något med huvudet i halterna och skänkelvikningarna var väll inte så jätte bra men resten var ändå helt okej förutom sista halten som blev lite sne. Blev mycket besviken när jag såg att vi inte ens fick över 60%, det var faktiskt lite väl snålt för så dåligt var det inte.



Snäll häst jag har...





dressyrträning.

Träningen för Emily idag gick bra. Såret som Shanaia fick i munnen när jag var på semester har gått upp igen så fick rida på hackamore vilket jag inte tycker är så jätte kul men jag kämpade på och Shanaia gick mycket bättre än vad jag trodde jag skulle kunna få henne att göra på hacket.

Tränade mycket skänkelvikningar till en början som vi hade problem med på senaste tävlingen. Det gick hyfsat, blev galopp några gånger men några gånger blev det bra. Blev sedan en del galopp-skritt-galopp övergångar på volt. Hon gör övergångarna bra men det vi tränade extra på var att hon ska ta i lite extra just i fattningen och även skritta på bättre direkt och inte "dö" i avbrottet från galoppen.

Avslutade med lite galopparbete från något msv program. Shanaia var jätte fin och stadig. Den förvända var bättre är någonsinn och dem enka och vanliga byterna gör hon utan några som helst problem.





NYA TÄCKET



Fint va! :) Provade det på Shanaia imorse när jag var i stallet och släppte ut och det passade perfekt. Nu ska jag äta och sen i eftermiddag blir det dressyrträning för Emily.

resultat.

Tävlingen idag gick helt okej, fick ingen "wow-känsla" inne på banan och var lite besviken efteråt men fick ändå 61% trots flera stora missar.

Red som sagt en regional la:3. Shanaia var pigg på framridningen och låg på rätt bra och ville mest springa iväg. När vi kom in i ridhuset där tävlingen höll plats blev hon lite spänd och lugnade samtidigt ner sig... Hon är inte van vid att det ska vara en massa dressyrstaket och blommor i ridhuset vi brukar rida i var varannan dag så hon blev nog lite förvånad.

Programmet började bra iaf. Travarbetet kändes bra förutom skänkelvikningarna som var pinsamt dåligt. Kan knappt kalla det skänkelvikningar. Det är något vi måste träna mer på. Mellantraven och 10 meters volterna var nog det som var bäst på hela programmet. Skritten var seg, hon bjöd dåligt. Första galoppen var bra. Andra var lite vinligare och sedan när det skulle vara mellangalopp bytar hon istället för att öka. Dummer! Blev lite vingligt och sen när jag skulle få henne att byta tillbaka blev det korsgalopp några få steg innan hon bytade tillbaka.



ännu ett lyckat ridpass.

Shanaia är i ortroligt bra form för tillfället. Joggade henne lite lätt i rondellhagen idag i dimman och hon var något så sjukt fin, älskade älskade lilla häst. Skrittade fram rätt länge och såg till att hon va aktiv och inte gick och slöade. Travade fram henne på stora volter i en rund och låg form. Galopperade fram i lätt sits först och gjorde sedan några stora galoppserpentiner och hon var stadig och fin.

Avslutade med att galoppera över några små stockar vilket hon tyckte va jätte kul. Red i ca. 35 min.


RSS 2.0