Sjuk, IGEN!!

Har gått och blivit sjuk, igen... Jätte olägligt. Får bli hemma från jobbet i eftermiddag och kurera mig i hopp om att kunna jobba mitt 12-timmars pass imorgom.
 
Hade utsläppet i stallet idag så var ute och fixade det samt mockade och la upp mat innan imorse. Vi har dressyrtävlingar på klubben torsdag-söndag med klasser från lb till Intermediaire så lär nog finnas en hel del fina hästar på anläggningen dem kommande dagarna.
 

Bild från när jag hoppade häromdagen, Shanni va grym!!

Regn regn regn...

Skulle egentlgien vara i stallet nu men det regnar som bara den (ovanligt?) så jag väntar nog tills bilen kommer hem så att jag slipper cykla. Pappa ska följa med mig ut så ska vi hoppa lite. Ska bygga upp en kombination och sedan en oxer och kanske något räcke, känner att jag behöver träna extra på kombinationer då det är det som har krånglat lite på tävlingarna det senaste.
 
 
Var ute på HorseFarm innan idag och shoppade ett flugtäcke, stod och valde mellan Bucas och HorseWare men eftersom att mina andra Bucas-täcken ligger så himla illa fick det bli ett HorseWare. Det värsta med HorseFarm är att det finns så himla mycket fina saker och jag blir bara sugen på att köpa exakt allt men samtidigt känner jag att det finns roligare saker att lägga pengar på än hästsaker.
 

Regn regn regn...

Skulle egentlgien vara i stalelt nu men det regnar som bara den (ovanligt?) så jag väntar tills bilen kommer hem så att jag slipper cykla. Papap ska följa med mig ut så ska jag hoppa lite. Ska bygga upp en kombination och sedan en oxer och kanske någon räcke, känner tat jag behöver träna extra på kombinationer då det är det som har krånglat lite på tävlingarna det senaste.

Sjuk

Denna helgen blev inte riktigt som jag hade tänkt mig... Var helt slut när jag kom hem från tävlingen i fredags och däckade i sängen vid 7 tiden och sov till halv 6 dagen efter då tanken var jag skulle ha jobbat ett 10-timmars pass på jobbet men jag fick helt enkelt ta och sjukanmäla mig då jag hade jätte ont i huvudet och hostade en massa samt hade feber. Skulle även ha gått på West Coast House Festivalen på kvällen men fick ta och sälja biljetten istället. Snälla Rebecca tog Shanaia så jag slapp åka ut till stallet.

Idag mår jag lite bättre. Har insläppet i stallet om några timmar så hoppas att jag ska orka med det. Planen är att Shanaia ska få longeras men får se hur det blir med den saken! Vi håller på att göra i ordning stallet denna helgen, högtryckstvättade i torsdags och mamma&pappa och dom andra i stallet är där ute och målar nu. Vi flyttade ner hästarna till tävlingsstallet i torsdags och första natten hade Shanaia druckit lite dåligt och inte legat ner men igår hade hon verkat sovit som vanligt.



Bilder från tävlingen i Halmstad.





Filmer från 1 m och 110 i Varberg.


Tävling Halmstad.

Igår vad jag i Halmstad och hoppade en 110. Jag körde för övrigt själv utan pappa för första gången och det gick finfint, Shanaia är världens snällaste och lastar sig själv och tar allt med lugn och ro.

Jag hade gott om tid på mig så tog och red igenom Shanaia ordentligt på framridningen, gjorde massa öppnor, slutor, skänkelvikningar, övergångar och tempoväxlingar, allt för att få henne så mjuk och lösgjord som möjligt.

Gick sedan banan innan jag satt upp och började hoppa fram. Shanni var helt wild n crazy, kände mig som en b-ponnyunge. I början satte hon världens fart typ tre språng innan hindret och hoppade med världens fart innan jag fick ihop lite mer och då kändes det toppen. Dock började hon göra något hon säkert inte har gjort på över ett år nämligen att försöka sticka ut genom öppningen till banan och småstegra först för att sedan sparka bakut vilket gör att man hamnar helt i obalans. Detta fortsatte hon med när vi kom in på banan och jag skulle visa henne vattenmattan men efter ett tag la hon av.

Första andra och tredje hindret gick kalas, hon hoppade världens finaste språng på trean. Sedan kom den jäkla kombinationen, hon tittade till på några vita saker dom hade ställt under hindret och hoppar högt och flackt och tappar på så vis galoppen vilket gjorde att hon inte räckte fram till b-hindret och stannade. Red på det igen och då hände precis samma sak om inte ännu tydligare. Kunde kanske ha satt lite bättre bättre galopp i henne till andra försöket men samtidigt ska man inte behöva rida på fart. Aja, det är bara till att ta nya tag och träna en massa på dessa jäkla kombinationer.

Uppdatering.

Har inte bloggat på två veckor nu så kände att det var dags att ta tag i det igen.

Var som sagt i Glommen för två veckor sedan och red en 110, vädret var förskräckligt och det blåste som bara den men Shanaia var en riktig tiger på framhoppningen, aldrig haft så mycket hopp i henne och känt att hon sugit tag i hindren på det sättet. Inne på banan vet jag inte vad som hände, hon stod emot och bjöd inte på något. I lägen där hon hade gått av stort i vanliga fall klämde hon in extra språng och gick inte fram alls. Fick två stopp, ett på b hindret i kombinationen då hon hoppade a-hindret stillastående och inte räckte till. Andra stoppet kom på sista i grunden då hon 3 språng innan hindret såg en stor vattengrav och saktade av till skritt... Gjorde en ny anridningen och då hoppade hon iaf.

Veckan efter, alltså i söndags åkte jag till varberg och red 1 m och och 110. Vädret var nästan lika dåligt det regnade en massa men blåste som tur var inte lika mycket. Hon var inte alls lika flashig på framhoppningen som hon var i Glommen men hoppade ändå allt väl. Inne på banan satte jag en rätt bra grundgalopp i henne och vi blev felfria och hamnade på 11e plats av 10 placerade. Hon blev lite väl lång i omhoppningen men jag hade inte planerat att rida särskilt snävt heller för den delen.

I nästa klass, en 110, kändes hon något mattade så jag ändrade min ridning lite, började ta i henne för mycket vid vissa tillfällen istället för tat rida framåt så hon kom i botten på några hinder men överlag är jag nöjd, hon kändes fortfarande hoppglad och fin! Fick ett nedslag men det spelar ingen roll för hon är då inte den som brukar vara slarvig med att lyfta på benen annars.

Imorgon ska vi till Halmstad och rida en 110, har inte hoppat sedan förra veckans tävling men hon har känts fin på marken så vi får se hur det går!





RSS 2.0