Hoppning.

Hoppade i nya ridhuset med Sandra idag. Jag skulle först ha tagit hackamoret men fästet till kjedjan hade trillat av så det fick bli ett 3-delat sötmalmsbett istället. Hoppningen gick helt okej, vi hade en oxer och sedan två räcken, ett på rakt spår och ett på båge som man kunde hoppa ihop med oxern med fyra respektive fem språng emellan. Shanaia överhoppade sig onödigt mycket på oxern i början men sista rundan var avslappnad och fin.

Nu kommer hon få vila i två dagar då jag har mycket för mig och sedan blir det till att rida lösgörande och lite bommar måndag - tisdag så att hon är i fin form till Svante-träningen på onsdag.




Ny hjälm!



Red med min nya ridhjälm idag som jag fick i julklapp och den va riktigt go, blev inte alls lika svettig med den som jag blir med jw hjälmen. Red även med mina nya vantar som jag köpte häromdan och dem verkade också bra, tänkte ha dem hemma som vardagsvantar och ha mina roecklvantar jag som tycker är mycket snyggare enbart på träning och tävling då dom blir slitna så fort.

dressyr.

Red ett dressyrpass i gamla ridhuset idag. Hade hoppsadel och hopptränset med ett nova-bett på. I början var Shanaia lite motvillig och stel men efter ett tags arbete blev hon rätt fin. Hade önskat att hon var något mer aktiv bak och ännu lite mer eftergiven i handen men man kan inte få allt med tanke på att jag inte trimmat så jätte mycket det senaste är jag nöjd.



Trött tjej efter dagens pass.

Min häst fäller?!

Jag tror Shanaia tror att det börjar bli vår för att hon har börjat fälla, känns som att det är aningen för tidigt för det men hästarnas pälssättning blir antagligen lite rubbad nu när det är så varmt och hon satte en riktig björnpäls redan i september/oktober.

Jag förknippar alltid våren med att terrängträningarna drar igång igen. Första träningen för året brukar alltid vara speciellt rolig. Älskar dessa bilderna, Shanaia ser så himla lycklig ut!!




Uteritt.

Började stalldagen med att släppa ut tre ponnier innan jag begav mig ut på en liten ridtur med Shanaia i skogen. Red bort till en skog som ligger lite längre bort än den vanliga där jag galopperade grusvägarna och klättrade i några backar. Det finns jätte fina ridvägar där borta men idag var det tyvärr rätt blött så det fick bli något mer skritt än normalt. Det hade trillat ner en del stockar så det blev till att lyfta på benen lite extra för Shannis del samt ta några små hopp.

Hon va sjukt laddad på hemvägen och var stundvis svår att hålla. Testade rida henne på ett nova-bett idag och det kändes helt okej men ska nog slänga på en snokrem och se om det blir lättare att hålla henne då.



Markarbete

Red ett litet markarbetes pass i ridhuset idag. Jag har börjat rida med träns igen istället för hackamore och upplever att hon tar lite dåligt med stöd på bettet. Antar att detta kanske kan vara en vanesak då vi inte har haft problem med detta tidigare.

Hon var iaf rätt mjuk och väldigt hoppglad vilket jag gillar!



GOD JUL

Var nere och red på stranden innan, solen lyste och det var helt vindstilla. Kändes mer som en vårdag än självaste julafton. Shanaia var dock lite brötig och stod emot lite på vägen bortåt och försökte vända hem några gr men jag stod på mig och fick min vilja igenom.

Skrittade sedan upp till hagen barbacka i grimma och grimskaft och kände mig som värsta ponnyungen hihi men mysigt var de allt.




Anmälde mig precis...

Anmälde mig precis till en hoppträning för Svante Johansson den 4 januari, så nu har jag ännu en sak att se fram emot upptill min thailandresa som går av stapeln exakt om en månad.



Svante och Saint Amor som ägs av Britta och Stig som är aktiva i min klubb. Så enormt fin häst!

19 december.

Var nere och skrittade på stranden med Sandra idag. Hur sjukt är det inte att kunna rida där nere nu i mitten av december??

Igår fick sig Shanaia däremot ett lite tuffare pass då jag hoppade i ridhuset. Hade en linje med två räcken med 16,5 meter emellan och sedan 5,5:an längs den andra långsidan. Det gick helt okej, inte alls lika bra som på Anne-träningen men hon var positiv och snäll.

Igår tog vi även och släppte ihop alla hästarna i stallet (5 st, exe har boxvila) och det gick hur bra som helst och Shania fick visat redan från början att det är hon som är ledaren. Dem var lika snälla när jag släppte ut idag och verkade trivas bra ihop, särskilt glad är nog Shanaia som har en egen liten flock att bossa över.



Bild från julafton förra året, oj med snö vi hade då jämfört med nu då det inte är någon snö alls.

svävar på moln efter dagens träning

Svävar på moln efter dagens träning, kanske lite att överdriva men herrejävlar vad bra det gick! Var iväg och hoppade hemma hos Anne i Hermanstorp.


Anne var på mig lite med min sits i början och tyckte att jag behövde lätta från sadeln mer och inte bli för lodrät i sitsen som i dressyren. Ändrade på detta och kände skillnad direkt. Shanaia hoppade allt jätte bra, va inte i något på hela träningen och stannade inte en enda gång. Hon var så lätt och mjuk i handen, lyssnade för det lilla minsta och ville bara göra rätt. Svarade bra framåt när vi låg för långt ifrån och sög tag i hinderna.

I slutet gjorde Anne om två av räckena till oxrar och höjde upp allt till 110-115 och det kändes kanon. Förut hade jag tyckt det var jätte lågt men så dåligt som att det är en god bit på rätt väg. Hon var jätte positiv till hästen min och sa att hon hade gillat henne ända från början då jag fick hem henne och att hon hade stor potensial till att kunna gå höga klasser i både hoppning och fälttävlan med hon måste bara få tillbaka sitt självförtroende. Ett problem är att hon är lite försiktig av sig och alltid vill vara högt över vilket leder till att hon ibland stannar i lägen där vi kanske precis hade klarat hindret. Detta kräver alltså mycket av mig som ryttare, när jag rider dåligt stannar hon och då får jag dåligt självförtroende vilket smittar av sig till hästen direkt.

Jag ska fortsätta träna för henne då hon kommer med mycket mer kritik och råd än Claes samt är lättare att prata om problem och reflektioner/åsikter om. Hoppas på att kunna rida för henne åtminstonde en gång till innan jag åker till thailand.



Dagens ridning

Blev tyvärr ingen hoppning idag men det blev istället lite markarbete med bommar. Hade tre bommar med 15-16 meter emellan som jag tränade på att korta och länga galoppen emellan, red på allt från 3 till sju språng där emellan.

Sedan hade vi stallmöte. Vi är sex stycken i vårat stall och tidigare har vi haft såna problem med vilka hästar som ska gå här och där, hagarna har inte räckt till så vi har fått åka dit på mitt på dagen och byta i hagarna vilket inte är det lättaste. Nu bestämde vi att vi ska släppa ihop alla hästarna så dom kan gå i gräshagen hela dagarna ihop och då slipper vi alla bytena. På lördag ska detta ske, kan bli intressant. Shanaia har dock gått ihop med alla utom en av dom hästarna så de ska nog gå lugnt hoppas jag.

Favoritträns.

Mitt favoritträns är mitt dressyrträns från Schokemöhle av modellen Paris. Snyggt och jätte mjukt och fint läder. Rekomenderar detta starkt!



Imorgon...

Imorgon ska jag jobba min första dag på Ica Kvantum. Sedan är planen att jag ska hinna hoppa Shanaia innan klockan 7 då vi ska ha stallmöte då det är en ny som har flyttat in i vårt stall :)






Min fina ♥

Julshow.

Shanaia har skött sig mycket bra idag, både på showen och på generalrepetitionen. Hade hacket på repetitionen och då låg hon på rätt bra  i galoppen men annars va hon jätte fin. På själva showen hade jag vanligt träns och det kändes inte alls lika bra ridmässigt men hon skötte sig och ballade inte ur så jag är nöjd :) Hela kadriljen flöt på bra och alla var nöjda och glada.









Är sugen på att tävla hoppning.



Åh vad jag är sugen på att tävla hoppning! Nästa hopptävling blir antagligen i februari/mars någon gång. Det är en 2-dagars lokal/regional hoppning på anläggningen där jag har Shanaia (FORF) den 18-19 januari, dock är det två dagar efter att jag har kommit hem från Thailand så vi får se hur det blir med det.

Kadriljträning.

Shanaia skötte sig mycket bättre idag än vad hon gjorde på förra kadriljträningen. Vi var inte lika många idag heller vilket kanske gjorde att hon inte blev lika uppjagad. Jag hade för att vara på den säkra sidan satt på en kedja på hacket och spänt fast en "fegrem" runt halsen om hon skulle balla ur idag igen vilket hon som tur var inte gjorde. Shanaia fick även en huva på sig och trots att det blåste så mycket så att det lät som att ridhuset skulle braka ihop var hon väldigt lugnt och cool.

Hon kändes mycket fin att rida. Fick igenom den jobbiga vänstersidan redan från början och hon var väldigt taktmässig och stadig. Sista galoppen var helt underbar, fick en riktig superk änsla. Hade vart så kul om man någon gång kunde få med sig den känslan in på tävlingsbanan. Hon är så otroligt rörlig och flashig när hon väl bjuder till!





Blåsigt.

Blåser som bara den idag så Shanaia fick stå inne vilket hon nog inte ha så mycket emot, hon avskyr nämligen när det är dåligt väder.

Hennes sår i munnen vill för övrigt inte läka så det blir till att rida på hackamore ett bra tag framöver så att det verkligen blir helt bra. Det kan se bra ut på utsidan men är tydligen inte helt läkt då det går upp så fort jag rider på bett. Planen är nu att jag enbart ska rida på hackamore tills jag kommer hem från Thailand i mitten av februari.




Myys!

Fin häst!

Idag var Shanaia riktigt rolig att rida! Hon har gått rätt bra på marken det senaste.

Började rida i rondellhagen men det blåste så mycket så jag gick in i ridhuset. Hade dressyrtränset med ett vanligt två-delat bett på + martingal och hoppsadel. Blev ett typiskt "hopphäst-dressyrpass". Hon var väldigt lätt i handen och hängde inte det minsta i handen.


Red mycket volter, tempoväxlingar och skänkelvikningar. Galopperade även över några bommar och hon var så himla fräsch, jätte mjuk, reglerbar och framåt. Precis så som jag vill ha henne :)




Kadriljträning nr 2

Idag hade vi vår andra kadriljträning inför julshowen vilket Shanaia tyckte va jätte kul, så kul att hon betedde sig som en rodeohäst och kastade av mig... Vi skulle trava svett igenom i två olika led och korsas på mitten. Då fattar hon galopp, snurrar runt och gör 4 stycken enorma kaprioller vilket fick mig att komma i obalans och trilla av. Jag landade under henne men tur nog blev jag inte sparkad.

Shanaia springer sedan runt lös i ridhsuet och galopperar fram och tillbaka, bockar, stegrar och har sig, samtidigt som de va 8 andra hästar där inne... Fick till slut tag på henne och sedan gick resten av träningen helt okej.

RSS 2.0