Hoppträning.

Skrev ett inlägg om träningen igår men såg precis att det hade försvunnit ...

Träningen gick iaf mycket bra, Shanni var lika klockren som hon vart dem senaste träningarna och varken stannade eller rev en enda gång. Made en serie med studs som avslutades med en kombination och sedan tre räcken på ena långsidan med 4 språng emellan och två oxrar på andra långsidan med 5 språng emellan.

Shanaia var jätte fin och hoppade allt i princip perfekt. Avslutade med att hoppa en liten bana på 120 i slutet och det kändes helt okomplicerat. Fick massa beröm av Anne som tyckte Shanaia hade utvecklats mycket sedan hon såg henne sist och hoppade mycket rundare och spänstigare språng.




Några halvdana bilder, bättre än inget...

Onsdag.

Har varit väldigt dålig på att men det ska bli ändring på nu. Shanaia har varit fin dem senaste dagarna.

I söndags lastade jag och Ellinor våra hästar och körde bort till Hermanstorp där vi red ut en jätte fin runda. Man kunde rida hur långt som helst på grusvägarna, dem tog lixsom aldrig slut. Shanaia var jätte fin, jobbade på riktigt bra i traven och jag och ellinor kunde rida i bredd och prata största delen va rundan. Mysigt värre!

Sedan i måndags hoppade jag ihop med Joelle. Hade hacket och inte kombinationsbettet som jag brukar ha i hoppningen men det gick bra ändå. Vi hade bara två hinder som vi rullade över och i slutet låg de kanske på 125 och Shanni var jätte fin. Så himla kul att hon har fått tillbaka sitt självförtroende och bjuder på allt, så har det inte varit alltid direkt....

Igår red jag bara lite lätt på terrängbanan, travade och galopperade några varv i en rätt djup form form att hon skulle jobba igenom kroppen ordentligt.

Idag bär det av till Hermanstorp då jag ska träna för Anne ikväll. Har varit iväg med Shanaia själv några gånger nu och det känns himla skönt att inte behöva vara beroende av pappa för att kunna åka iväg på träningar/tävlingar.


Ledig dag.


Har haft en mycket bra ledig dag. Började med att gå upp vid 6 och köra iväg och morgonfodra hästarna, sedan bar det av tillbaka till stallet igen vid 9 för att släppa ut hästarna samt mocka och lägga upp mat. Har sedan varit inne i stan och lunchat med en kompis och legat ute i solen i några timmar.

Åkte ut till stallet igen vid 6-tiden. Jag och pappa satte upp några stolpar i sommarhagen och sedan red jag Shanaia. Hon var jätte fin!!! Red med dressyrsadeln och dressyrtränset på terrängbanan. Jag har blivit mycket bättre på att få med yttersidan ordentligt och när jag får de kändes hon väldigt lösgjord och fin i samtliga gångarter. Jag upplever ibland att hon är svår att sitta på och då kommer jag i bakvikt och blir stum i handen men idag var hon lätt att sitta på och jag kunde rida med små lätta hjälper. Red inte så jätte länge men det var rätt varmt så hon blev rätt svettig men trimmade henne i tävlingsform i kanske en 10 min iaf. och hon riktigt svävade fram, roligt värre.

Ska rida ett dressyrpass imorgon på förmiddagen innan det blir för varmt och när jag har ridit klart ska hon få ett nogrannt bad, hon blir lätt himla smutsig nu när hon går utan täcke. Hittade förresten en fästing på henne idag för första gången detta året. Förra året hade hon jätte många fästingar, betydligt fler än hennes hagkompisar men dem gillar väll hennes blod eller nåt...


Ledsen Shanaia, hon gillar inte riktigt att bada men hon är så snäll och väluppfostrad att hon aldrig skulle dumma sig.

Lyckad träning.

Shanaia har varit så himla fin i hoppningen det senaste och det går bara bättre och bättre varje gång jag hoppar henne. Hon följer mig så himla bra och krånglar inte det minsta. Idag skulle vi egentligen ha hoppat på utebanan men det var så dåligt väder så vi var inne i ridhuset istället.

Hoppade fram över lite studs och hade sedan ett litet sockerbitshinder och sedan en oxer där vi skulle ha ett språng emellan. Helt plötsligt låg de på 125 och Shanaia hoppade helt perfekt.

Hoppade sedan en bana som låg på 110-120 och hon var helt klockren på allt. Kändes så himla okomplicerat och just känslan av att hon är med mig till 100% och alla mina hjälper går igenom är underbar. Innan var det mycket att hon ville hoppa på fart men nu får jag igenom förhållningarna och kan lägga henne lite tightare utan att hon tvekar eller hoppar dåliga helikoptersprång. Hon varken stannade eller rev ett enda hinder på hela träningen + att jag red bra så jag är jätte nöjd.

Torsdag.

Red ut en mysig tur i skogen igår. Satt nog inte i sadeln för än halv 9 så det blev rätt sent. Skrittade länge på långa tyglarna och fattade även galopp och hoppade en liten stock på helt långa tyglar xd sedan när jag väl började korta tyglarna kändes hon jätte fin. Klättrade i några backar och tog lite lugn trav och galopp. Tror aldrig Shanaia har varit så fin i formen och munnen i skogen som hon var idag, kunde galoppera henne i en låg form när jag stod i lätt sist utan att hon försökte dra iväg. Stort framsteg.

Red förbi en kohage där det galopperade en massa kor. Shanaia stannade och kollade en stund, helt avslappnad och fortsatte sedan gå. Hade det varit ponnyn jag hade innan hade hon kastat av mig och skenat hem. Mötte även ett rådjur men det bekommer henne inte det minsta längre.

Jag kom att tänka på hur jäklig Shanaia var när jag fick henne och hur mycket vi har utvecklats tillsammans... Att rida ut själv, bara precis vid stallet var en omöjlighet. Fick ibland henne inte ens att lämna stallplanen utan stegringar. Första hoppträningen kastade hon av mig in i en vägg och min dåvarande tränare var nästan övertygad och att jag skulle ge upp och inte komma tillbaka veckan därpå. Han dömde ut henne totalt för att hon inte hoppade vatten och att hon aldrig skulle bli något för att hon va för svår i huvudet. Vi stod och bråkade med henne vid vattenhindret på terrängbanan i 3 timmar och fick till slut ge upp, det gick bara inte att få ner henne i de...

Nu, två år senare hoppar hon vattenmatta på tävling och från att inte ha gått i vattenpölar hoppar hon nerhopp i vatten på terrängbanan utan protester. Allt går bara man vill.


Nu ska jag cykla till stallet, ska släppa ut 3 hästar och sedan hoppträna Shanaia.

Duktig Shanni.

Idag var Shanaia riktigt trevlig. Red på vår lilla terrängbana och hon var så fin!! Jag red igenom henne ordentligt i dressyren igår + att hon har stått med BoT-täcke sedan dess då det kan vara därför hon var så himla mjuk och fin. Hon vill ibland gå och gapa men idag var hon väldigt eftergiven.

Jobbade mycket med galoppen och gjorde en del volter samt mycket övergångar och tempoväxlingar. Avslutade med att ta några varv i lätt sits runt hela hagen i ett högre tempo och hon var så taggad. Bjöd som tusan på alla stockarna och hade nog mer än gärna tagit några språng.



Skogen.

Red ut en tur i skogen idag. Hoppade lite små stockar och galopperade igenom en bäck. Shanni var jätte pigg och glad. Imorgon blir det till att trimma dressyr, ska rida något lb program och la:3 på vår hemmadressyr i juni/juli så måste verkligen ta tag i dressyren och hitta tillbaka till den fina form vi en gång har varit i.


.

Red ihop med Ellinor idag. Skrittade fram ute i skogen och gick sedan bort till dressyrbanorna och började rida ltie där. Shanaia var jobbig och spänd så vi gick in i ridhsuet efter ett tag. Hon var itne särskilt fin från början så fick traggla en hel del men efter ett tag lossnade hon och blev hyfsat fin

Idag var Shanaia jätte fin!!

Red ett dressyrpass i gamla ridhsuet idag och Shanni var super fin. ÄR verkligen jätte nöjd med passet. Hon hade bra framåtbjudning, sög fram jämnt på båda tyglarna, gick att flytta och böja för skänklarna och var mjuk och fin i munnen.

Takten kändes super för första gången på länge och jag kom ner i sadeln ordentligt och kände att jag hade henne helt framme för hjälperna. Imorgon ska hon få vila, på lördag ska vi rida ut och konditionsträna och på söndag blir det dressyr igen.



Sometimes I wish i could just fast forward through time, just to see if it's all worth it in the end.

Ska cykla ut till Shanaia nu! Fattar inte varför jag sitter vid datorn då jag är rätt sen och kommer behöva stressa för att hinna i tid till jobbet.... bra Linnea.




Dressyr.

Idag var Shanni väldigt fin jämfört med hur hon har varit i dressyren det senaste. Skrittade ut en kvart i skogen först och red sedan i 25 min i ridhuset. Såg till att hon verkligen svarade för skänklarna och gjorde en massa tempoväxlingar och övergångar längs spåret och såg till att hon bjöd fram jämnt till båda tyglarna vilket hon inte alltid gör. Red sedan lite volter och serpentiner och tränade på skritt-galopp-skritt övergångar.

Har tänkt rida ett likadant pass imorgon fast aningen längre då jag har mer tid då.



Hennes fina sommarpäls börjar komma fram nu, tror dock hon kommer bli ännu lite ljusare.


Lyckad terrängträning!!

Idag var jag och Shanaia iväg och tränade terräng i Hermanstorp. Det var hennes tredje terrängträning och den första på bortaplan och hon var bara såå duktig! Både jag och Lotta blev imponerad över hur bra hon skötte sig. Fick typ två stopp under hela träningen och de var på vanliga stockar, hoppade en del titthinder utan problem. Kollar jag bara dit jag ska och använder lite med hoppar hon allt.

Jag hade först bara tänkt ta det väldigt lugnt med henne så hon fick hoppa lite mer avancerat än vad jag hade tänkt mig, tex nedhopp i vatten men det var då inga problem. Jag hade väll kanske lite för mycket "hopptänk" och lite för lite "terrängtänk" om jag ska vara kritisk mot mig själv men på en häst som är grön i terrängen känns det bättre att introducera allt i ett lugnt tempo.



Pappa filmade nästan hela träningen så det kommer upp här ikväll.

Träningvärk.

Kom precis hem från jobbet. Skulle egentligen bara ha jobbat ett väldigt kort pass men jobbade över i tre timmar så det blev ett rätt långt pass ändå.

Igår red jag två stycken hästar. Först Shanaia. Red bort till rondellhagen där jag konditionstränade. Hade hackamoret och Shanaia kändes pigg och fin. Tog många skrittpauser och avslutade med några varv i riktigt speedad galopp. Tror hon kan må bra av lite fortare galoppjobb framöver, särskilt när det börjar komma mer gräs i hagarna.

Sedan följde jag med Joelle ut till hennes stall och red Marelle, även hon fick sig pass med en massa massa galopp ute på grusvägarna. Var en jätte fin runda och jag ska nog köra ut dit med Shanaia och konditionsträna henne där i slutet av veckan.


Kan säga att jag har gaalet mycket träningsvärk idag och mina ben känns som spagetti. Ska ta och vila någon timme nu innan jag cyklar ut till stallet. Ska nog bara skritta och trava Shanaia i skogen, risken finns att hon också har träningsvärk... Vi ska tärna terräng i hermanstorp imorgon så vill att hon ska vara pigg och fräsch tills dess!



Jag och Amber för en massa år sedan.


Skogen

Red ut en liten tur i skogen idag. Shanaia var stel och seg och hade dålig framåtbjudning. Det var nästan 20 grader varmt och hon är alltid jätte seg på sommaren och när det är varmt. Blev ingen tuff tur direkt men hon blev ändå rätt svettig, dock inte lika svettig som på bilden nedan.


Just nu är jag gladare än någonsin att jag har dig.


Bilder.

Här är några bilder som Glenn tog på mig idag. Har tänkt köpa dem två översta :)




Tävling forf.

Tävlingen idag gick bra. Shanaia skötte sig jätte bra inne på banan och hoppade riktigt fina språng med svansen i luften. Hon var även väldigt ridbar och det gick att få tryck i galoppen.


1 m: Mesred på första hindret men sen fick vi igång ett rätt bra flyt. Red inte så jätte fort i omhoppningen men red väldigt snävt på näst sista och hon följde mig till 100%. Jag trodde att jag skulle komma precis utanför palcering men jag knep den sista så fick en vit rosett samt pälsglans och plakett. Alltid roligt att prestera bra på hemmaplan!

110: Allt gick verkligen galant utan en oxer. Jag försökte rida iväg henne istället för att hålla emot och få plats med ett till språng, inte bra gjort. Gjorde samma jäkla tabbe en gång till och har Shanaia väl vägrat en gång pga. en ryttarmiss blir hon gärna lite osäker. Tredje gången tog jag gott om tid på mig och red ordentligt och då hoppade hon fint. Resten av banan gick galant och hon hoppade vattnet och kombinationen utan problem.


Fick 8 fel på hinder och en massa massa tidsfel men det spelar ingen roll då hon var hur fin som helst ♥ Kommer film och troligtvis några fina bilder då jag känner två av fotograferna som var där.

RSS 2.0