Igår och idag.

Igår vilket även råkade vara Shanaia's födelsedas så red jag ett dressyrpass i ridhuset vilket gick rätt dåligt. Hon var seg och tung i handen och ville inte alls göra det jag ville. Red i en 35 minuter sedan fick det vara nog. Skulle gissa på att hon är lite trött i kroppen efter att ha gått flera tuffa pass veckan innan.

Idag hade jag först tänkt låta henne vila helt men istället följde jag med Ellinor och Exe på en 1 timmes skrittrunda på asfalt. Ellinor håller på att sätta igång Exe efter en senskada så jag brukar passa på att följa med henne ut ibland. Blir så mycket roligare att vara ute och skritta när man har bra sällskap :)

Stallet nästa.

Ska ut till stallet nu, ett hårt dressyrpass står på schemat!

Såg att jag rider min första start vid kvart över 8 på söndag och den andra vid 3 på eftermiddagen, alltså 7 timmar senare, det är rätt länge. Tur nog är det är på hemmaplan så att Shanaia kan stå i sin box mellan klasserna och kanske även va ute en liten stund i paddocken.


Från en la:3 på hemmaplan i höstas.

Markarbete.

Idag blev det ett markarbetes pass i ridhuset ihop med Sandra. Vi hade lite trav- och galoppbommar utlagda på medellinjen som hästarna fick arbeta över.

Red på hackamore och arbetade mycket med galoppen i lätt sits. Shanaia kändes avslappnad och arbetade bra genom hela kroppen. Gjorde lite byten i slutet och hon var så fin så fin så! Gjorde flera i vart 3:e steg på långsidan. Dock har min tränare förbjudit mig från att träna byten i ej hoppsammanhang strax innan dressyrtävling då Shanaia ibland får för sig att slå om i mellangaloppen då så nu blir det inga fler byten fram tills helgen.

Avslutade med att skritta ut en liten tur i skogen och då började de såklart snöa, sjukt trist så det var värsta vårvådret igår.


Förrförra sommaren i rondellhagen, älskar att sitta och trimma med havsutsikt :)

Underbart väder.

Jag och pappa var ute i stallet vid 11 idag. Våran höbonde kom med en höleverans så vi lastade in det i mitt foderbås innan jag tog in Shanaia från paddocken. Det är helt underbart väder här idag så hon fick gå utan täcke en liten stund och oj vad hon rullade sig...

Red en stund på en av dressyrbanorna idag. Joggade bara henne lite lätt i alla gångarter, hon gick rätt hårt igår och underlaget var dåligt så ville inte anstränga henne för mycket. Hon kändes väldigt glad och välriden :) Skrittade sedan av en lång tur och nere vid havet. Det var fortfarande fruset där nere så jag kunde bara skritta.

Här kommer lite bilder som pappa tog när jag red. Tycker några blev bra för att vara tagna med vår digitalkamera. Vilken bild tycker ni är finast?
















dressyr dressyr dressyr....

Idag blev det ännu ett dressyrpass i ridhuset, håller jag på att förvandlas till en dressyrtönt? Inte helt men nu när Shanaia är i så fin form i dressyren är hon grymt rolig att rida. Allt har kännts så lätt dem senaste dagarna och stundvis bara svävar hon fram.

Jag började rida fram likadant som igår och det kändes direkt att hon hade blivit igenomriden igår för hon var väldigt mjuk och lyhörd från början. Lite lite stelare i vänster dock men det släppte efter ett tag. Blev ett rätt hårt pass idag, vi var båda rätt trötta i slutet men bra gick det allt :D Red med det nya Sprenger bettet och hon var så fin i munnen.

Red igenom la:3 en gång och övade sedan på delarna ur programmet. Det vi behöver träna extra på är skänkelvikningarna för vänster skänkel, det blir ibland hackigt och ibland tar hon inte skänkeln helt. Förutom det gick det mycket bra, travökningarna var super och likaså galoppökningarna.

Imorgon ska jag se om det går att rida dressyr på någon av dressyrbanorna och tänkte även se om pappa kan ta lite kort :)


Shanni i sitt nya guldpannband, tyckte hon va jätte fin i det!

Gbg horseshow

Igår var jag på Gbg Horse Show med Ellinor och co. Väldigt trevligt och jag fick med mig en del fina saker hem som jag bara är SÅ nöjd med.



Charlies egna dressyrschabrak och ett allround från Esperado.


Tävlingsblus från Equiline, hur fin som helst!


Sprenger bett, två st Animo ridbyxor och ett guldigt swarowski pannband.

Finaste hästen.

Idag gick Shanaia ett lätt lösgörande pass i ridhuset och oj vad fin hon var!! Red henne i en något lägre och rundare form hela passet och gjorde en massa lösgörande övningar. Hon var så himla lyhörd och svarade på minimala hjälper. Dagar när hon är på det humöret är hon underbar att rida. Dock hade jag lite bråttom så hann bara rida i 30 minuter så det får bli ett hårdare pass imorgon istället då jag har tänkt träna på delar från programmen jag ska tävla nästa helg.






Tandläkarbesök.

När jag hade ridit klart åkte jag och Pappa ner till Hallands djursjukhus med Shanaia för ett tandläkarbesök. Vädret var inget vidare men vi har bara 15 minuter dit så det var inte så farligt.

Vi hade samma tandläkare som senast vi var där vilket va i maj förra året. Då var Shanaia lite vass på vissa ställen och hade lite små slitningar efter bettet. Denna gången var slitningarna från bettet helt borta och hon såg överlag fin ut i munnen, var bara lite småsaker som behövdes fixa till.







Drogad, inte mycket itll liv i henne här!



Dagens ridning.

Dagens ridning blev ett dressyrpass i nya ridhuset. Red i ungefär en timme även idag och Shanaia var rätt svettig i slutet så det fick bli en lång avskrittning.

Själva passet gick rätt fint. Hon var betydligt finare från början idag jämfört med igår. Jobbade mycket med övergångar i galopp och i slutet blev galoppen väldigt luftig. Planen är att jobba vidare på detta imorgon. Tänkte försöka rida i gamla ridhuset, det är rätt långt så det är perfekt att träna tempoväxlingar längs långsidorna.


Jag gillar klubbrabatt.



Jag tycker att klubbrabatt är en himla bra idé
. Klubben där jag har Shanaia har rätt mycket tävlingar, förra året gjorde jag säkert 15 starter på hemmaplan i både hoppning och dressyr, både lokal och regional nivå, gratis. Då hjälper vi hemmaryttare till att bygga fram och tillbaka hinder alternativt dressyrstaket men det är det allt värt ;) Ännu ett plus är att vi har bra tävlingsbanor och bra framridningsbanor vilket gör att jag hellre tävlar hemma än på många andra tävlingplatser.

Dressyr.

Red mitt första riktiga dressyrpass sedan jag kom hem från Thailand idag. Började med att skritta ut en runda innan jag gick in i nya ridhuset. Shanaia har nästan bara gått på hackamore dem senaste månaderna men i och med att vi ska tävla dressyr nästnästa helg (lb:3 och la:3) är det hög tid att börja trimma ordentligt igen. Jag har ridit mycket på hack pga. att jag tror att hon är lite vass i munnen vilket ska kollas upp hos tandläkaren imorgon men idag kändes hon stundvis riktigt fin.

Hon var lite seg och kändes tung och lång till en början men efter att ha arbetar mycket på volter där jag ställde igenom henne och gjorde en massa tempoväxlingar samt övergångar blev hon rätt fin. Övergångar, både på rakt och böjt spår är verkligen något som gör susen med Shanaia, hon kommer genast ihop i kroppen och blir mer vaken.







Tävlingsdag nr 2

Blev inga vidare resultat idag.

1 m: Dem första 4 sprången va bra, sedan hade jag lite för dålig galopp på en linje med 5 språng så hon trampade om och rev. Nästa hinder var också en oxer som vi kom ngt stort på, i vanliga fall hade hon hoppat av men rivningen sedan de förra hindret satt nog i där så hon trampade om och hoppade stillastående. Resten av banan gick okej.

110: Hon var stört fin på framhoppningen. Helt underbar!! Inne på banan drog hon iväg helt till första, hade ingen jämn galopp i henne och det var antingen springgalopp eller kort galopp, fanns inget mellanting. Kom nära på första hindret på en linje och sedan räcke vi inte fram till en oxer så där blev det ett stopp. Jag red bra och stod på mig men Shanaia valde att stanna och jag seglade över halsen.

Förr var jag alltid ledsen, arg och besviken när det gick dåligt men nu fokuserar jag enbart på de bra sakerna istället.

• Hon hoppade jätte fint på framridningen inför alla klasserna under helgen. Kom perfekt på allt och var inte i något samt hade väldigt bra med power.

• Jag har blivit mycket mer följsam i min sits.

• Bettkombinationen jag hade idag fungerade bra, fick upp huvudet och fick på så sätt bättre ritter idag än igår, trots sämre resultat. Var dock lite ovant att rida på två tyglar, är nog en vanesak.

• Jag har knappt ridit på en månad så kan inte förvänta mig att det går perfekt. Jag tror på min häst och dem sprången som var bra idag var verkligen bra och jag hoppas att det kommer visas mer och mer inne på banan framöver.





21.05



På den övre bilden till höger ser man hur hon drar ner huvudet. Vill ha henne i den formen som hon har på den vänstra bilden.

Måste säga att jag tyckte banorna va shysst byggda. Jag stod vid insläppet under 110-klassen och även den banan såg bra ut. Konstigt nog va det riktigt få dubbelnollor, har väll antagligen att göra med att många är lite ringrostiga efter vinteruppehållet.

Årets första start avklarad.

Red en lokal 1 m idag. Tävlingen började inte fören vid 1-tiden men jag var i stallet redan vid 10 för att bygga bana och tog sedan och och fixade med Shanni. Älskar verkligen att tävla på hemmaplan, så himla smidigt!

Shanaia va rätt trist att rida på marken på framridningen, kändes oriden och hade en massa energi. Hoppade bättre än  någonsin gjorde hon däremot, tog tag i hinderna och hade bra med power.

Väl inne på banan blev hon otroligt stark. Grundomgången började bra, jag plockade dock i henne innan kombinationen så där kom vi väldigt kort in men hon ställde upp och fixade till de. Sedan rann hon iväg mer och mer, blev sjukt tung i handen och bara drog ner huvudet och det var helt omöjligt att få upp det. Trots detta kom vi runt felfritt på hinder men med 1 tidsfel i omhoppningen så hon inte gick att svänga så som jag hade tänkt mig.


Imorgon ska jag rida med både hackamore och bett med två tyglar, hon va på tok för stark på hackamoret idag så hoppas det blir bättre imorgon.



Fixade hennes man innan jag åkte hem så nu ser hon lite mer välvårdad ut. Hon får sova med BoT täcke och paddar helgen ut, är alltid extra petig med det när hon går lite hårdare. Min fina prinsessa ♥

Dagens ridning



Red i nya ridhuset. Planen var att jobba igenom henne och jobba med tempoväxlingar i galopp. Det gick inte så bra, det var mycket folk i ridhuset och hon var extremt stark. Red över några bommar och hon drog iväg totalt. Skulle behöva ha ett starkare bett tills tävlingen imorgon men känns inte helt optimalt att testa något nytt första gången på tävling.

Hoppning.

Idag red jag för första gången på exakt 26 dagar, wooho. Det kändes verkligen helt för jävligt när jag red fram och jag var nästan på väg att strunta i att hoppa överhuvudtaget och istället rida ett hårt dressyrpass men efter ett tag mjuknade hon något men var fortfarande svår att böja i vänster varv.

Shanaia har varit så lydig i hoppningen det senaste och kortat upp sig bara jag spänn magmusklerna och kramat det minsta på tyglarna men idag var hon mycket "vildare" och svarade inte alls på mina små hjälper. Först blev jag helt förtvivlad, vad ska jag göra frågade jag pappa flera gånger. Han som inte kan rida hade förstås ingen aning. Det resulterade i att jag ändrade min ridning, la till rejält med ben och lättade i handen och red sedan på banan i en större galopp och sprången hon hoppade var helt magiska. Jag tror jag har varit för noggrann, velat ha 100% kontroll hela tiden och haft för mycket dressyrtänk istället för att låta hästen ta mer beslut själv.


Ska försöka rida på detta sättet i helgen. Sluta joxa med handen, ha en stor framåt galopp och rida bra vägar.

GBG HORSESHOW.

På fredag nästa vecka ska jag till Gbg Horseshow med Ellinor vilket ska bli kul. Fick en semesterersättning in på kontot häromdagen som jag inte hade en aning om att jag skulle få så nu blir de ännu mer shopping än planerat :)



Detta är lite av det som jag är ute efter. Tävlingsskjorta av något roligt märke, minst 2 ridbyxor, gärna Animo. 3-delat Sprenger bett samt Glen Gordon dressyrgjord och något fint dressyrschabrak.

Tandläkartid.

Bokade precis en tandläkartid till Shanaia nästa onsdag. Misstänker att hon kan vara lite vass i munnen då hon kännts lite orolig och inte riktigt suger tag i bettet så som hon brukar.



Planerade tävlingar.

18-19/2: Lokal/regional hoppning, hemmaplan, 1mx2 och 110.

4/3: Lokal dressyr, hemmaplan, lb:3 och la:3.

11/3: Regional hoppning, Varbergs ridklubb, 1 m & 110.

18/3: Lokal dressyr, Halmstads fältrittklubb, lb:1 och la:1.

14/4: Regional fälttävlan, Styringe, Debutantklass.



Såhär ser vår tävlingstermin ut hitills. Kan komma att ändras en del pga. jobb men förhoppningsvis blir det något liknande detta. Sökte enbart på tävlingar inom 6 mils avstånd och det kom fram en massa tänkbara alternativ, minst ett varje vecka. Himla smidigt när det finns så mycket bra klubbar i närheten.




hemma.

Nu är jag hemma igen efter en underbar månad i Thailand med världens bästa kille. Känns faktiskt rätt skönt att vara hemma, har saknat både hästen, familjen och allt annat här hemma.

Var ute i stallet innan och gosade med Shanni samt gick en liten promenad med henne i ridhuset. Imorgon ska vi hoppa, jag kommer nog vara lite ringrostig men måste känna av hur formen är då vi ska tävla i helgen. Är hopptävling på klubben på lördag och söndag. Ska rida 1 meter på lördag och 1 m och 110 på söndag om allt känns okej :)



RSS 2.0