Det går framåt.

Skrittade först fram Shanaia en kvart ute innan jag gick in i gamla ridhuset och joggade henne lite lätt i alla gångarter. Hon frustade lite precis när jag började trava men sedan kändes hon precis som vanligt så förkylningen håller på att gå över. Tog lite galopp i lätt sits runt spåret innan jag travade av och gick sedan ut och skrittade en kvart till.



Nyharvat och tomt ridhus, inte mig emot!






Söndag.


Släppte ut Shanaia och Kingen i hagen imorse och sen tog jag och mockade & fixade maten. Hon hostade och snorade inget alls på vägen ut till hagen och det var inte så farligt när jag var ute och skrittade barbacka igår heller så jag tror att det sakta börjar gå över nu. Hade vart kul att kunna rida ett pass innehållande lite galopp innan jag åker till Thailand iaf.

Förkyld häst.

Shanaia har gått och lyckats bli förkyld. Tyckte att hon frustade ovanligt mycket på träningen i onsdags men hon snorade inget alls så red på som vanligt men igår däremot när jag kom till stallet hade hon lite snor i näsborrarna så hon fick stå helt då och idag var jag ute och skrittade med Ellinor.

Hon har ingen feber och är pigg så hon får gå ut som vanligt i hagen. Hon är rätt känslig av sig men hon har haft ett 300 g halvhalstäcke på sig ute dem senaste månaderna (har knappt varit under nollan) så hon borde inte ha stått ute och fusit heller för den delen och på så sätt blivit förkyld.

Hon har varit förkyld en gång tidigare när jag har haft henne och de va förrförra sommaren, då gick det över på någon vecka så får hoppas det gör det nu med. Tråkigt när det händer dock men hon har inte haft någon allvarlig skada/sjukdom under tiden jag har haft henne så jag ska nog inte klaga direkt jämfört med hur många andra har det.





Film från träningen.


Hoppträning för Anne

Åkte iväg till Stum med Shanaia idag och hopptränade för Anne. Red lite cavalettis i början och Shanaia var lite svår att få ner till trav från galopp och galopperade igenom travbommarna någon gång innan hon började lyssna på mig. Det är i dem situationerna jag tycker det är allra svårast att rida på hackamore.

Resten av träningen gick helt okej :) Hade gärna sett att hon var lite mer ställd och formad runt inner när vi galopperade över två räcken på volt och jag hade även kunnat vara mycket mer följsam över hinderna men jag känner mig ibland väldigt låst när jag har väst.

Jag är då väldigt nöjd med hästen, hon tar tag i hinderna, är mjuk och reglerbar i galoppen och framförallt, hon bråkar inte det minsta :D



Idag gjorde Shanaia ett riktigt superpass.

Idag gjorde Shanaia ett riktigt superpass. Red ett i gamla ridhuset med hackamore och hoppsadel. Hon var väldigt mjuk från början och bjöd på bra framåt. Travade fram på volter och serpentiner och gjorde mycket övergångar samtidigt som jag flyttade henne för skänklarna. Galopperade först någrta varv i lätt sits innan jag satte mig mer och jobbade henne. Blev även här mycket volter, skänkelvikningar och förvänd galopp på 8 volt.

Tränade sedan en del tempoväxlingar i galopp i en högre form där hon var väldigt lätt i handen. Hon hade bra tryck bakifrån och kunde nästan få henne att galoppera på stället med tryck bakifrån för att sedan gå över till mellangalopp.


Igår
fick hon jogga lite lätt i rondellhagen och hyfsat fin, lite stel i vänster bara med det gick lätt att jobba igenom.

Imorgon
blir det hoppträning för Anne på Stum. Hoppas Shanaia sköter sig lika bra som hon har gjort i hoppningen det senaste för då är hon riktigt rolig.

Hagen.

Cyklade förbi Shanaias hage på vägen till stallet idag för att ta in henne direkt. Smart som jag var hade jag Converse på mig och hästen min gick längst in i hagen vilket resulterade i att jag blev dygnsur om fötterna... smart.



Mål 2012

Dressyr - Satsar på att få bättre känsla inne på banan. Vi har hittills aldrig fått till den perfekta ritten, antingen har hon låst sig och inte tagit hjälperna ordentligt eller så har det blivit någon onödig miss. Målet för förra året var att debutera la och vi lyckades rida regional la:3 på 63% så det är jag nöjd med.

Detta året vill jag få fina rundor i la och börja träna mer msv-delar för att eventuellt eventuellt kunna debutera det i höst. Vill även börja vänja henne vid kandar.

Hoppning - Mål nr 1 är att få tillbaka självförtroendet och åter igen börja tävla 120. Förra året gick väldigt dåligt i hoppningen och vi hade en enorm svacka men så som hon hoppat de sista på träning känner jag att det finns hopp för att det ska gå bättre detta år.

Fälttävlan - Planen är att vi ska rida vår första fälttävlan i Styringe i April om hon känns stadig i terrängen när träningarna drar igång. Det blir våran fälttävlansdebut, Shanni har enbart gått en liten klubbterräng på 60 cm innan men tränat högre och jag tävlade lite ft på ponny.

Hopplahej

Hoppade i ridhuset idag och Shanaia vad lika fin som i onsdags. Hade en studs-serie på medellinjen med bom-hinder-bom-hinder-bom och sedan ett räcke och en oxer på böjt spår med 6 språng emellan och två räcken med 5 språng emellan.

Shanaia var på perfekt humör, lydig, framåt och uppmärksam. Hon trivs så himla bra på hackamoret i hoppningen och är med på noterna till 100%.


Hjälpte sedan Rebecca när hon skulle hoppa sin ponny Kingen. Han var rätt pigg och busig så jag satt upp på honom en stund och han var så mycket svårare än vad han ser ut, sjukt stark och ville bara dra fram huvudet och dra iväg i sidled mot hinderna. Efter mycket övergångar och halter efter hinderna slutade han dra och när jag väl fick igenom mina förhållningar blev han fin. Han har stor galopp och hoppar med fin teknik så med lite mer träning kan han bli en fin hoppeponny.




Kallt.

Idag hade jag egentligen tänkt rida ut och klättra i skogen men det var kallt och fruset ute så det fick bli en skrittrunda istället. Solen höll på att gå ner så det var hur vackert som helst!





Dressyr.

Red ett ca. 45 min långt dressyrpass i ridhuset. Shanni kändes rätt fin från början i traven, bjöd framåt bra och var mjuk. Jobbade henne i en lite lägre form till början och såg till att hon tog ordentligt med stöd på bettet. Det gjorde hon i traven men lite värre va det med galoppen men efter lite arbete blev hon fin även där.

Tog upp henne i formen i slutet och jäklar vilket go det blev i henne, hon bara svävade fram. Fina häst.






Film.


Tycker hon hoppar kombinationen himla fint, speciellt sista gången!!


Mitt mål framöver är att bygga upp Shanaia's självförtroende i hoppningen och att hoppa mycket så att hon känner sig säker och modig igen. Hon är i grunden en väldigt försiktig häst och som är rädd för att riva och stannar ofta hellre än att ta ett pet.

Planen är att hoppa två gr i veckan fram tills jag åker iväg till Thailand och enbart göra lätta övningar på ungefär samma höjd som idag och däremellan blanda in mycket bommar i det dagliga dressyrarbetet.

Hoppning.

Blev ingen träning för Svante idag då dem hade fått strömavbrott i deras ridhus, så jäkla surt men det finns inte så mycket att göra åt saken och i efterhand kanske det var bra att vi inte gav oss iväg när det blåste så mycket.

Jag och Sandra tog istället och hoppade lite hemma i ridhuset och vilket gick bra :) Shanni var fin redan från början när jag kortade tyglarna, väldigt mjuk och var lätt att korta/länga steglängden på.

Hade en kombination med räcke-oxer och sedan två räcken. Shanaia var framåt och tog för sig bra istället för att backa av för mycket vilket hon gör ibland. Blev istället att hon gick av av sig själv och drog iväg dem två sista sprången vilket inte heller är så himla bra men hellre att hon tar för sig och vill hoppa, det är trots allt det allra viktigaste!



Fina Shanaia.

Idag var Shanaia jätte fin! Hade tre studs-hinder på ena långsidan som jag red på både på volt och på rakt spår. Hade hinderna på ca. 60 cm nästan hela passet men i slutet höjde jag upp mittenhindret till 1 m så att Shanni fick jobba lite extra. Första gången hoppade hon för långt och högt över mittenhindret och fick då tight till sista men det rättade hon till tills gången efter.

Hade en väldigt bra känsla genom hela passet och kunde rida med små hjälper hela tiden vilket såklart är mitt mål!! Nu hoppas jag att blåsten som härjar kan försvinna så att jag kan åka och träna imorgon vilket jag är såå taggad inför.




Måndag

Joggade Shanaia i ridhuset idag i 25 minuter. Hon var jätte fin och mjuk, antagligen för att jag red igenom henne ordentligt igår vilket tog nästan 1,5 timme innan jag var helt nöjd och hon följde mig som hon skulle. Red på hackamoret idag och hon var så himla lydig och fin. Behövde bara tänka övergång så gjorde hon det.

Får inte glömma att säga att igår klarade Shanaia att göra byten i vart tredje steg ett helt varv runt ridhuset!! Har inte tränat på det särskilt mycket men alltid sagt att det är något jag vill lära henne och nu gör hon det samlat och balanserat, duktig Shanni!

Imorgon blir det studs och bommar för vår del, bra med lite lösgörande och stärkande arbetet.



RSS 2.0